miercuri, 15 iulie 2015

Verona: Povestea româncei scriitoare Antonella Colcer, tânăra soare-răsare

Ca să vorbești cu gândul, uneori trebuie să închizi ochii. Ca să rostești cuvintele izvorâte din inimă, alteori trebuie să cunoști abecedarul sufletului. Dar ca să fii fericit, ai nevoie doar de un singur lucru: Dragostea de viață. Vă mai amintiți ce spunea Matahma Gandhi? Mă rog, spunea multe cuvinte cu tâlc dar oricum, dreptatea egalității între sexe a făcut-o printr-un text care-a rămas în istoria cea mai frumoasă a spiritualității. A spus așa: „Femeia nu este sexul slab. E cel mai nobil dintre cele două, prin puterea sa de sacrificiu, de suferinţă în tăcere, de umilinţă, credinţă şi cunoaştere.”

Povestim acum atât cât ne permite spațiul și timpul despre o tânără româncă născută, crescută și educată frumos, în Italia. Numele ei este Antonella Colcer ( foto alăturate). Abia va face 20 de ani în toamnă. Avem de a face cu strălucirea meteorică deseori dar permanent soare-răsare a unei scriitoare tinere, care deja a mutat munții tibetani sau o fărâmă din secretele de la Taj-Mahal din loc via capătul pământului și al lumii: Japonia.  Dealtfel, dacă e să rămânem aici, în extremul Orient, hai să nu uităm de spusele de mare impact ale scriitorului japonez Haruki Murakami, cel care a înconjurat planeta cu celebrul roman "Noruwei no mori" (Pădurea norvegiană). El a zis așa: “Deschide-ti mintea. Nu ești un prizonier. Esti o pasare în zbor, ce își caută visurile în ceruri.” Minunat, așa-i?
CLIC AICI CA SĂ AFLAȚI PAȘII DE URMAT
PENTRU A O SUSȚINE PE ANTONELLA

Ei bine, așa și-a deschis voința, mintea și inima tânăra Antonella Colcer. Ea a publicat un roman, unul minunat care poate deveni un bestseller antologic dacă va reuși să câștige un concurs ce se desfășoară acum în Italia, concurența fiind al naibii de mare. Eu propun să o votăm, să o ajutăm cu votul nostru deci pentru ști ce e de făcut dați clic CHIAR AICI sau pe textul de sub fotografia alaturată cu coperta cărții! A fost pe locul 5 apoi a urcat pe 3 și sper ca după acest articol să urce pe locul I. Cine vrea să o ajute și să știe ce e de făcut, citiți sub articol mai jos ce aveți de făcut.  
Dar să continuăm...pentru că cititorii vor putea afla despre ce e vorba. Ei bine, romanul publicat și intrat și în concurs se numește "Tsuki e Deshu - Adevărata poveste". Pentru scrierea acestei cărți, ea a fost inspirată de  "Guerriero (Războinicul)" de Marco Mengoni.

Până la a mai vorbi puțin despre romanul Antonellei, hai să aflăm câte ceva, în câteva fraze: Frumoasa și talentata româncă este născută la Verona în Legnano, într-o toamnă de noiembrie, pe data de 6 și în anul 1995. A copilărit fericită în Cluj-Napoca sau la țară, în Hurez, de unde erau bunicii ei din partea mamei. Tatăl, de origine italiano-germană. În mijllocul Ardealului, mai exact Transilvaniei, a cunoscut frumusețea basmelor populare românești dar și străine. A fost însă suficient pentru ce avea să urmeze mai târziu: Drumul scrisului.
I-a plăcut mult să citească așa că încă din adolescență, a scris primele povestiri. Personajele sunt uneori inspirate din realitate, alteori, imaginare. Profesorii de limba italiană au ajutat-o mult, aceștia fiind Noemi Cerza, Vito Solieri și Roberto Maiorano. Astăzi, tânăra româncă trăiește la Verona și are pasiuni, preocupări, ambiții dar și dorința de a cunoaște tot ce se poate din tot ce e frumos într-o lume tot mai rece pe alocuri, dar caldă când asemenea ființe apar între noi.


În romanul său, care este și unul de debut, adică "Tsuki e Deshu", scriitoarea Antonella Colcer pornește de la o legendă japoneză a secolului X, imaginându-și adevărul din spatele ei.  Tsuki născocește cinci probe aparent imposibil de rezolvat (numai un războinic indian, care se numește DESHU și care este în serviciul prințului indian reușește să le rezolve pe toate cinci și să câștige dragostea prințesei). Primului prinț îi cere să îi aducă în dar castronul sacru al lui Buddha.  Al doilea îi cere un ram din legendarul arbore cu trunchiul de aur și foile de argint. Al treilea îi cere pielea unui șoarece de foc din China. Al patrulea îi cere un giuvaier adică bijuteria multicolorată pusă pe capul unui dragon. Al cincilea îi cere prețioasa scoică ascunsă în burta unei rândunici.

 Folosind propria viziune deci într-o interpretare strict personală, autoarea încearcă deci să găsească răspunsuri la cel puțin 5 întrebări, dileme nerezolvate nici după 1000 de ani. Spiritualitate, suspans, legende, vorbe, cuvinte, gânduri, viață și secrete niciodată descoperite vin să se amestece în cel mai reușit literar stil posibil, așa cum numai românca noastră poate. Romanul nu plictisește căci nu are cum. El doar atrage interesul și dacă a fost introdus într-un concurs național italian, atunci de la anul putem avea bucuria dar și mândria că o româncă a cucerit Italia și lumea scriitorilor pentru că premiul îl reprezintă un tipar de mare tiraj al unei edituri puternice italiene.

Hai să o cunoaștem pe Antonella și mai bine. 

Frumoasă și tânără, eu ca autor sunt convins că e o femeie în formare care nu va spune niciodată că e îndrăgostită de un băiat. E prea puternică pentru a își exterioriza sentimentele. Așa că se rătăcește voit între pasiuni lumești. Prin urmare, ea spune că-i place muzica, mai ales indie, pop, rap și country. "Am un playlist în limba italiană, spaniolă, română, indian, germană, engleză, franceză, turcă, etc deoarece sunt pasionata de limbi straine. (...) Muzica pe care o ascult cel mai des este cea pop româneasca. Îmi plac foarte mult Elena Gheorghe, Glance, Randi, Similey și Alex Velea. Dar cateodată ascult și muzică populară, îmi place Vladuța Lupău (...) 
Dar Antonella ne mai spune și alte secrete de ale ei: "Faptul că eu sunt româncă cu mamă româncă dar tată din părinți italian și nemțoaică și faptul că am foarte mulți prieteni din toate colțurile lumi (UȘĂ, India, Etiopia, Pakistan, Colombia, Franța, Germnia, Irlanda, Spania, Argentina, Turcia etc) m-a purtat să cunosc foarte multe culturi și în consecință îmi place să scriu povești interculturale."
O să mai punctăm ceva ce Antonella, în bunul ei simț desăvârșit, nu prea spune: S-a confruntat în Italia cu câteva atitudini de marginalizare, rasiste, ca să fiu mai direct însă a fost atât de perseverentă și de educată, că și-a văzut de treaba ei și a câștigat respectul unor profesori italieni mai sus menționați.

Dar povestea noastră, scrisă aici, deși pare lungă, e abia la început. "Drumul spre fericire presupune trei secrete: hotărâre, efort şi timp”, a spus-o și liderul spiritual Dalai Lama. Așa că în loc de "va urma" o să închei cu alt citat, de fapt, fragment din romanul "Tsuki și Deshu - Adevărata poveste", scris de românca noastră, Antonella Colcer: "Poate este adevărat că orice poate schimba și decide soarta unei persoane; așa cum ochii unui bunic prea închis în durerea lui au schimbat-o pe cea a nepoatei sale..."

PROMO ROMAN ȘI NU UITAȚI SĂ CITIȚI MAI JOS DETALIILE DESPRE CUM O POATE AJUTA PE ANTONELLA CINE DOREȘTE.


Cum poate fii ajutata Antonella Colcer să câștige concursul și să fie prima adică peste 10000 de scriitori italieni? (Preluare Facebook)
1. Intrati pe acest site: http://reader.ilmiolibro.kataweb.it/v/1138336/tsuki-e-deshu_1138336
2. Asteptati un moment sa se incarce coperta romanului.
3. Sub coperta in stanga dati LIKE unde este simbolul Facebook.
4. Pentru cei care vorbesc si citesc bine limba italiana puteti sa lasati si un comentariu/recensione dupa ce ati citit cei 15% disponibili gratis din roman – este necesara inscrierea la site (chiar si cu un nickname); nu uitati sa atribuiti si stelele care se gasesc deasupra spatiului pentru comentarii (sunt aproape transparente).
Pentru cine doreste mai multe informati Antonella are si o pagina Facebook unde puteti gasi biografia, descrierea romanului, booktrailer si alte informati; si in limba romana.
Dati LIKE la pagina pentru a ramane la zi cu noutatile.
Puteti sa-i scrieti si sa puneti intrebari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu