joi, 2 iulie 2015

Grecia: Neînţelegeri în guvernul Tsipras şi planul secret, întoarcerea la drahmăGuvernul Greciei se confruntă cu tensiuni interne, mai ales după zilele de luni şi marţi. Ministrul de finanţe al guvernului, are un plan secret: Întoarcerea la moneda naţională, drahma. Mai mult, el spune că dacă s-ar ajunge la această situaţie, drahma va fi schimbată cu euro în paritate de 1 la 1.
Practic, valoarea unei drahme ar fi egală cu a unui euro, informează şi corriere.it.

Varoufakis are acest plan secret în urma ultimelor evenimente şi a eşuării negocierilor cu Eurogrup. Pensionarii din Grecia au dreptul să scoată pe moment doar câte 120 de euro din bănci.Sunt semne clare ale unei divizări de opinii în guvernul Tsipras. Se mai preconizează ca în cazul unui DA, rezultat în urma referendumului de duminică, când poporul grec va fi întrebat dacă e de acord cu măsurile de austeritate ale creditorilor, să fie format un guvern de uniune naţională.

"Grecia se prăbuşeşte ca un balon de aer", afirmă George Provopoulos, fosstul guvernator al Băncii Greciei.
Guvernul Greciei se confruntă cu tensiuni interne, mai ales după zilele de luni şi marţi. Ministrul de finanţe al guvernului, are un plan secret: Întoarcerea la moneda naţională, drahma. Mai mult, el spune că dacă s-ar ajunge la această situaţie, drahma va fi schimbată cu euro în paritate de 1 la 1.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu