duminică, 26 iulie 2015

Provocări și insulte fără precedent ale premierului Ungariei la adresa României


Premierul considerat neofascist de unele cercuri naționaliste sau radical de către altele,Viktor Orban, a avut în zilele de 25 și 26 iulie 2015 o atitudine sfidătoare, chiar provocatoare la adresa României. Aflat în țara noastră într-o tabără de vară,  Orban nu s-a sfiit să-i atace pe politicienii români că fac declarații belicoase la adresa Ungariei. De fapt, era doar un pretext pentru ceea ce urma.

La doar o zi după toate acestea, premierul șovin de la Budapesta a postat pe rețeaua de socializare Facebook harta Ungariei Mari, însoțită de simboluri revizioniste, inclusiv așa zisul Ținut al Secuilor.
Inconștientul și mai nou antiromânul Viktor Orban, a vorbit despre politicienii români că strică prin acțiunile sau declarațiile lor eficientizarea relației cu Ungaria, la Băile Tușnad dar se vede faptul că pentru el această eficientizare înseamnă doar provocarea României, el nefolosind deloc expresia relație de prietenie.
Ministerul Afacerilor Externe din România a reacționat la scurt timp tot pe Facebook astfel: Atâta vreme cât partea ungară nu dovedeşte neîndoielnic că este dispusă să respecte parametrii politico-juridici definiți de comun acord de România şi Ungaria în documentele sus-menționate, relația bilaterală nu va putea deveni cu adevărat echilibrată şi construită pe încredere reciprocă. România – în ce o priveste – este deschisă și dorește ca dialogul bilateral să se dezvolte, însă în strictă conformitate cu acești parametri, în beneficiul cetățenilor celor două țări, ca state membre ale UE și Aliați în NATO”.
Aproape tot ce a spus Viktor Orban pe teritoriul țării noastre ieri și azi a fost o continuă provocare a unei reacții antiungare a autorităților nostre sau ale românilor. De fapt, politicienii români, oricare ar fi fost ei, nu s-au dus niciodată în Ungaria să jihnească poporul maghiar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu