luni, 6 iulie 2015

Italia: ISIS are susţinători printre marocani, azi unul a fost reţinut la Pisa

 Marocanii devin tot mai periculoşi, mai ales când ei ajung la limitele subzistenţei. În Italia, îi vedem aproape pretutindeni, în parcările mari, pe lângă spitale, gări dar cel mai mult în zona unde se află câte un mercato (hipermarket).

Azi dimineaţă a fost arestat un marocan în Pisa. El locuia în localitatea Ponsaco din provincie: Este acuzat de instigare la jihad, în favoarea grupării Stat Islamic.

Operaţiunea de identificare a avut loc prin serviciul italian Anti-mafia şi Anti-terorism din Florenţa.
Poliţia desfăşoară de ceva vreme activităţi de prevenire şi combatere a terorismului, inclusiv în Toscana iar activităţile dar şi investigaţiile sunt în curs de desfăşurare.

Cotidianul Il Messaggero publica zilele trecute un material de opinie în care autoarea spunea că "teroriştii sunt în Italia, aici, între noi", în vreme ce premierul italian Matteo Renzi spune că rata criminalităţii în peninsulă nu a crescut, referirea sa fiind făcută la numărul mare de imigranţi care debarcă zilnic pe coastele italiene.

Metodele ISIS de atragere a noilor adepţi sunt cumplite, nu demult, unei mame i s-a răpit copilul tot în Italia iar răpitorii i-au spus că numai dacă se converteşte la islam şi susţine gruparea teroristă işi va mai vedea odrasla.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu