sâmbătă, 4 iulie 2015

Grexit! Unii greci îşi caută de muncă şi-n România

Este incredibil pentru unii, normal pentru alţii. Situaţia delicată în care se află Grecia din punct de vedere economic îi obligă pe unii la gesturi la care nici nu se gândiseră vreodată. Presa din România ne spune că grecii îşi caută un loc de muncă în alte ţări ale Europei, chiar şi pe meleagurile mioritice.

Economia ţării noastre, spre deosebire de a Greciei şi măcar în aparenţă, stă destul de solid dacă e să ne referim la sistemul bancar. Cetăţenii eleni îşi pot retrage banii fără probleme de la bancomatele băncilor greceşti din România, desigur, în numerar. Rudele lor însă, din Grecia, au probleme, ei nu pot scoate mai mult de 60 de euro pe zi.Un cetăţean grec, pe numele lui Fani Stambouli, a sosit pe litoralul românesc, invitat fiind de câţiva prieteni, ca să cânte la o terasă cu specific grecesc. Banii pe care-i câştigă sunt intră într-o sucursală din România în schimb în ţara lui are deja probleme. Omul însă e optimist, el crede că în scurt timp, adică de săptămâna viitoare, lucrurile se vor aranja şi la el acasă.
Potrivit Digi24.ro, un român care trăieşte în Grecia îşi aminteşte cu nostalgie de perioada când moneda era drahma. El spune că până să fie folosit euro, viaţa era mult mai liniştită, costurile mai mici, acum oricât ai avea salariu parcă nu mai ai bani în buzunar.
Fani Stambouli spune că îşi doreşte ca ţara lui să rămână în Uniunea Europeană însă să se renunţe la euro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu