luni, 13 iulie 2015

Grecia: Rena Dourou, lider Syriza, se ia de România aiurea și mințind opinia publică

Unul dintre liderii partidului de guvernământ din Grecia, Rena Dourou (foto alăturat), face declarații pe de o parte adevărate dar pe de altă parte de tip discriminatoriu la adresa României, mințind opinia publică, mai exact inducând-o în eroare.
Potrivit agenției Sputnik, cea care a citat-o, femeia, guvernator în Attica, spune așa: "Nu poți păstra România și Bulgaria în UE și să te angajezi în negocieri de aderare cu Turcia, în timp ce forțezi Grecia să părăsească familia europeană".

O minciună grosolană a acestei madame. De ce? Pentru că nu s-a pus problema ieșirii Greciei din Uniunea Europeană ci din zona euro, ceea ce e cu totul altceva. România nu e în această zonă și nici nu va fi prea curând. România este stat membru cu drepturi depline al UE ca și Bulgaria, numai că au monede proprii.
Rena Dourou a făcut cu nerușinare și o altă afirmație atacând indirect țara noastră dar jignind și românii rezidenți din Grecia: "Nu avem nevoie de o nouă zonă balcanică. Dacă o țară din zona euro va părăsi uniunea monetară va fi dezastru pentru toata lumea", susține Dourou. Rezultă din declarația ultranaționalistei de extremă stângă faptul că ea nici nu concepe ca țările balcanice să aibă dreptul la zona euro vreodată.
Chiar dacă unele afirmații făcute de ea au acoperire, tot par ireale și deplasate, câtă vreme nu acceptă un plafon de salarizare mai mic și nu neapărat ca al Croației, cum încearcă să inducă opinia publică din nou în eroare.
Grecia are de plătit o tranșă din datorie în valoare de 3,2 miliarde euro către Banca Centrală Europeană și asta pe data de 20 iulie, într-o zi de luni.
Oricum Grecia are deja un pre-acord încheiat cu creditorii azi noapte dar el trebuie ratificat de parlamentul de la Atena ca și de alte câteva parlamente europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu