marți, 22 martie 2016

Video, momentul exploziei! Atacuri teroriste pe aeroportul din Bruxelles şi metrou.

 

Şase explozii au avut loc în Bruxelles. După cele din AEROPORT, patru s-au înregistrat la staţiile de METROU. Bilanţ tragic: 28 morţi şi zeci de răniţi. Atacul KAMIKAZE, confirmat de procurori

Şase explozii au avut loc în această dimineaţă la Bruxelles. Două deflagrații au fost auzite pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei şi patru la metrou. Martorii declară că s-ar fi auzit strigăte în limba arabă şi focuri de armă. Cel puţin 35 de oameni au fost răniţi şi 13 au decedat. Avertizăm că imaginile de mai jos sunt şocante.


UPDATE: Gara din Anvers a fost şi ea evacuată, anunţă postul de radio belgian RTBF.
UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, mai multe contacte telefonice ale Amabsadei României la Bruxelles.
MAE pune la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi, precum şi rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei României în Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, precum şi telefonul mobil de urgenţă al secţiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.
Aeroportul din Bruxelles va rămâne închis până mâine la ora 6:00. Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite orice mijloc de transport.
Toate instituţiile din Bruxelles au fost închise. Numărul oamenilor care au murit a crescut la 13. Cel puţin 35 de oameni au fost răniţi.
Patru explozii au avut loc la metroul din Bruxelles. Din primele informaţii este vorba de staţiile Maelbeek şi Schuman.
MAE a trimis următorul comunicat de presă: 
Precizări de presă referitoare la exploziile produse la aeroportul din Bruxelles
Ca urmare a exploziilor înregistrate în cursul dimineţii de astăzi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada României în Regatul Belgiei a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile locale, inclusiv pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii biroului TAROM de la Bruxelles,  în vederea obținerii unor informaţii suplimentare cu privire la circumstanțele producerii incidentului şi cetăţenia persoanelor afectate.
Ambasada României în Regatul Belgiei menţine contactul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară de specialitate în limita competenţelor legale.
UPDATE: Klaus Iohannis, preşedintele României, a făcut declaraţii după incidentele de la Bruxelles: 
  • Suntem extrem de îngrijoraţi
  • Nu am vrut să trec peste acest incident
  • Solidaritatea noastră este foarte importantă
UPDATE: Aeroportul din Bruxelles a emis un comunicat în care spune următoarele, potrivitbreakingnews.com: "Au avut loc două explozii la aeroport. Clădirea a fost evacuată. Nu veniţi în zona aeroportului".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu