luni, 21 martie 2016

Cât ar costa ieșirea Marii Britanii din UE

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea costa economia Regatului Unit 100 de miliarde de lire sterline şi aproape un milion de locuri de muncă. Sunt concluziile unui studiu comandat de principala organizaţie patronală din ţară.

PIB-ul Marii Britanii ar scădea cu 5 procente, iar şomajul ar creşte cu două sau trei procente. Tabăra care susţine ieşirea din Uniune a respins rezultatele acestui studiu, afirmând că nu sunt obiective.
Un referendum asupra ieşirii din Uniune va fi organizat în Marea Britanie pe 23 iunie. Sondajele arată că, deocamdată, intenţiile de vot sunt egale. 20 la sută dintre britanici se declară indecişi, notifică Dig24.
Pe de altă parte, primarul Londrei este unul dintre susţinătorii ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană şi nu e singurul. Guvernul de la londra tocmai a încheiat un acord cu UE din care singurii care au de pierdut sunt imigranţii chiar şi rezidenţii de ani buni acolo. S-a decis un alt tip de politică socială începând cu anul 2020 când copiii acestora inclusiv ai românilor vor primi alocaţii la cuantumul sumei din ţara de origgine, lucru incorect dacă stăm să ne gândim că inclusiv românii plătesc taxe şi impozit la nivelul oricărui cetăţean britanic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu