marți, 25 august 2015

Un elev din Oradea a câștigat un concurs internațional de lingvistică

Un elev din Oradea şi-a aşternut pe hârtie câteva idei, le-a şlefuit într-un discurs pe care l-a înregistrat şi l-a trimis la un concurs internaţional. Discursul a fost apreciat şi premiat de una dintre cele mai prestigioase companii specializate în cursuri de lingvistică. 
Din cei 700 de candidaţi înscrişi, doar 20 au fost câştigători, iar printre ei s-a numărat şi elevul orădean. Premiul primit - o săptămână la New York. 
Un elev din Oradea al cărui nume este Paul Vălean şi-a aşternut pe hârtie câteva idei, le-a şlefuit într-un discurs pe care l-a înregistrat şi l-a trimis la un concurs internaţional. Discursul a fost apreciat şi premiat de una dintre cele mai prestigioase companii specializate în cursuri de lingvistică.
Din cei 700 de candidaţi înscrişi, doar 20 au fost câştigători, iar printre ei s-a numărat şi elevul orădean. Premiul primit - o săptămână la New York.
Cei care nu știu nimic despre limbile străine nu știu nimic despre ei înșiși”. Maxima care îi aparține lui Johann Wolfgang von Goethe a stat la baza unui discurs scris de Paul.
Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea, s-a decis ca, în această vacanţă, să participe la un concurs internaţional de lingvistică. Nu se gândea că discursul înregistrat de el în faţa calculatorului avea să-i aducă un premiu.
Am ales acest citat pentru că încerc să promovez ideea că ar trebui să știm mai multe limbi străine și ar fi chiar de folos și încurajez pe oricine să învețe o limbă străină și să nu se limiteze doar la limba maternă”, spune Paul Vălean.
A concurat împotriva a 700 de tineri din toată lumea. Fiecare a avut cinci minute la dispoziţie pentru a răspunde la întrebarea "Cum deschide noi orizonturi cunoașterea unei limbi străine".
Numai 20 au fost declaraţi câştigători, iar printre ei a fost şi Paul. Răsplata? Pe 16 august va pleca pentru o săptămână la New York, unde se vor ţine cursuri de lingvistică.
Sursa text: Digi24, sursa foto: Greatnews.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu