luni, 18 ianuarie 2016

România sub zăpezi! Trenuri şi curse aeriene anulate. Şcoli închiseNumeroase drumuri inchise in toata tara, oameni blocati in masini, curse aeriene anulate sau cu intarzieri de pana la 3 ore, zeci de trenuri anulate si altele cu intarzieri chiar si de 5 ore, nameti in Bucuresti si in aproape toate marile orase ale tarii, mii de oameni fara curent electric, copaci cazuti si scoli inchise. Acesta este tabloul zilei de duminica, dupa cateva ore de ninsoare si vant puternic.

Toate scolile din Bucuresti vor fi inchise luni, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a decis Inspectoratului Scolar al Capitalei.
"In urma discutiilor cu prefectul municipiului Bucuresti, am hotarat sa suspendam cursurile pentru maine", a declarat, pentru Agerpres, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Ionel Florian Lixandru.

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a spus la B1 TV ca nici elevii din Ilfov si Calarasi nu vor merge luni la scoala.

"Am contactat toate inspectoratele scolare din tara, iar judetele Ilfov, Calarasi si Bucuresti au luat decizia ca in toate localitatile scolile sa fie inchise. Buzau, Galati si Dolj au colegiu la ora 14:00 si vor decide in ce localitati vor inchide scolile. La ora 14:00 vom reveni cu informatii. Sigur ca se va recupera, va fi un moment potrivit in care scolile si inspectoratele vor decide cand se va recupera", a declarat Adrian Curaj.Situatia din tara dupa prima ninsoare "adevarata" din aceasta iarna

22:40 - Drumul national DN 23A, km 11+000 - km 34+000, intre localitatile Gologanul si Ciorastia fost inchis din cauza vizibilitatii reduse.

21:47 - S-a deschis circulatia rutiera si pe DN 2, sectorul de drum cuprins intre km 68+000 - km 104+900, Urziceni - Buzau, si DN 2B, sectorul de drum cuprins intre km 0+000 - km 3+800, Spataru - Buzau.

21:40 - Dupa ce au asteptat in Gara de Nord, mai bine de 3 ore, pachetele trimise de acasa, cativa tineri au izbucnit in aplauze in clipa in care locomotiva a tras la peron. Intrebati de ce aplauda, acestia au raspuns: "Stam in frig, avem examene", informeaza ProTv. Mecanicul de tren a explicatde ce intarzierea a fost atat de mare: "Din cauza conditiilor meteo. M-ati inteles?".

21:34 - Potrivit Realitatea Tv, trenurile din Gara de Nord au intarzieri de sute de minute. Trenul cu destinatia Slobozia are o intarziere de 300 de minute iar cel spre Buzau de 280 minute.

21:25 - CFR anunta ca trenurile circula pe toate magistralele feroviare, dar programul de circulatieeste afectat de conditiile meteo nefavorabile. Calatorii sunt sfatuiti sa se intereseze din timp despre modificarile care apar in graficul de circulatie.

21:16 - Mai multe masini ramase, duminica, blocate, din cauza zapezii, pe drumul comunal care leaga manastirea Sadinca de comuna Loamnes, judetul Sibiu, au fost deszapezite cu tractorul de doi sateni chemati in ajutor de un calugar al lacasului de cult, relateaza Agerpres.

20:47 - Luni vor fi suspendate cursurile integral in Bucuresti si sapte judete si partial in opt judete, potrivit datelor transmise, pana la aceasta ora, de inspectoratele scolare judetene Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Astfel, cursurile vor fi suspendate in toate scolile din Bucuresti si judetele Ilfov, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Buzau, Tulcea si Vrancea, iar in Vaslui, Braila, Galati, Constanta, Dambovita, Olt, Arges si Alba nu vor cursuri in unele unitati de invatamant.

21:44 - Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca s-a deschis circulatia pe sectorul de drum national DN 4, km 7+564 - km 60+350, intre Centura Bucuresti - Oltenita pentru toate categoriile de vehicule.

Surse text: ziare.com
surse foto: romanialibera.ro

Aeroportul Otopeni, întârzieri şi anulări

Pistele aeroportului au necesitat îngrijiri şi curăţarea stratului de zăpad. Mai multe avioane au decolat cu câteva ore de întârziere chiar iar câteva curse europene au fost anulate, cum ar fi spre Milano, Frankfurt, Moscova.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu