joi, 5 noiembrie 2015

Românii s-au trezit! Proteste ample în țară și diaspora împotriva corupției

 Efectul produs de incendiul violent de la clubul Colectiv din Buurești a a prins scânteia protestelor în București și apoi în întreaga țară. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă, fără să fie conduși sau organizați de vreun lider oportunist politic. Este de fapt o revoluție de catifea, a tinerei generații, o revoluție morală cum au numit-o diverși analiști. Politicienii români au fost nevoiți să dea piept cu poporul și în fața voinței românilor nu au avut nicio șansă. Presa internațională sau din țară a oferit detalii despre tot ce s-a întâmplat. Protestele vor continua, aproape sigur la o scară mai mare și în continuare. Românii din Paris, Londra, Atena, Chicago și nu numai au ieșit la rândul lor să organizeze mitinguri de protest în semn de solidaritate cu protestatarii din țară.


Evenimentul Zilei: 

Noaptea în care ROMÂNIA S-A TREZIT şi l-a DEMOLAT pe Ponta. Aproape 30.000 de români au STRIGAT revoltaţi în strada: DEMISIA! La Guvern, MAI şi Primăria Sectorului 4, protestatarii au strigat: Ieşi afară, javră ordinară!


Aproximativ 30000 de oameni au protestat în centrul Capitalei marţi seara. Jandarmeria Română a renunţat, la un moment dat să mai ofere cifre oficiale ale oamenilor care scandau în stradă. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii începând cu orele 18:00. Numărul acestora a crescut extrem de rapid, astfel încât, deşi la evenimentul organizat pe Facebook şi-au anunţat 7000 de persoane participarea, în stradă au ieşit aproape 30.000. De la oră la oră, tot mai mulţi protestatari se adunau pe străzile Bucureştiului. Din Piaţa Universităţii s-a mers la Guvern, apoi la Ministerul de Interne, acolo unde Jandarmeria a făcut cordon pentru a securiza împrejurimile instituţiei, Guvern, Parlament, Patriarhie, Primăria Sectorului 4, înapoi spre Universitate, iar la sfârşitul protestului, cele câteva mii de oameni care au rămas au mers împreună spre clubul Colectiv.

România Liberă:

Protestele au cuprins toată țara: Oamenii au ieșit în stradă și scandează împotriva Patriarhului Daniel și a Parlamentului
Oamenii scandează ”Vrem spitale, nu catedrale”,”Nu plecăm acasă, hoții nu ne lasă”, ”Toată țara, să iasă toată țara”, ”Plecați, plecați și nu mai candidați”. Printe scandări se numără: ”Jos Daniel”, ”România suntem noi, sistemul la gunoi”, ”Singura soluție, înc-o revoluție”, ”Săriți cu toții și strigați tare că România nu este de vânzare”. 

Gândul.info: 

Zeci de mii de români cer în stradă SCHIMBAREA TOTALĂ a clasei politice. Care este SOLUŢIA lui IOHANNIS pentru consultările de la Cotroceni

. „Preşedintele ori îşi asigură acum 10 ani la Cotroceni, ori îşi va distruge şi acest mandat”, a comentat un lider politic dimensiunea negocierilor pe care şeful statului le pregăteşte cu partidele, în timp ce zeci de mii de români stau în stradă cerând schimbarea totală a actualului sistem politic. Astăzi, la consultările de la Cotroceni merg PSD, PNL şi UDMR, iar mâine UNPR şi minorităţile.

Digi24:

70.000 de români au ieşit în stradă. 

Oamenii au strigat: 

"Nu mă cumperi cu două demisii!"


Românii au ieșit în continuare în stradă, petru a doua zi consecutiv. Aparent au obţinut ceea ce revendicau: premierul Victor Ponta a demisionat, împreună cu tot Guvernul. Gabriel Oprea a anunţat că, personal, nu va mai face parte dintr-o viitoare formulă de guvernare. Primarul Cristian Popescu Piedone a demisionat si el. Nu este însă suficient pentru cei peste 70.000 de oameni care au demonstrat pe străzile Capitalei şi ale marilor oraşe din ţară, de această dată. Au fost peste 35.000 de manifestanţi doar în Piaţa Universităţii din Bucureşti, mai mulţi decât ieri. Un semn că două demisii nu rezolvă problema fundamentală a României. Oamenii spun că societatea se schimbă şi trebuie să facă acelaşi lucru şi clasa politică. Prima schimbare care va veni este cea a Guvernului. Preşedintele a chemat partidele la consultări, la finalul cărora va fi propusă o nouă echipă pentru Palatul Victoria. Formaţiunile politice îşi fac numeroase calcule, estimează viitoare formule, dar în acelaşi timp se vorbeşte şi despre un posibil guvern de tehnocraţi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu