luni, 9 mai 2016

Senzațional! CSM București a câștigat Liga Campionilor Europeni pe terenul unguroaicelor de la Gyor


Bucurie după 3 decenii în handbalul românesc! Imposibilul invocat de unii a fost învins! La prima lor participare într-o asemenea competiție, după o luptă crâncenă, fetele noastre s-au impus la lovituri de departajare. 

Redăm mai jos o preluare explicită de pe sursa Gazeta Sporturilor:
CSM București a câștigat Liga Campionilor în fața lui Gyor, chiar în Ungaria la Budapesta, după ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 25-25 (4-1 după loviturile de 7 metri).
A fost un meci incredibil, fetele noastre au egalat în ultimele 10 secunde, atât în meci, cât și în prelungiri! Au urmat aruncările de la 7 metri, acolo unde portărița noastră Mayssa Pessoa a făcut minuni, apărând două lovituri ale unguroaicelor!
CSM București se alătură celorlalte două echipe românești care au triumfat în cea mai importantă competiție intercluburi: Știința București (1960-1961) și Rapid București (1963-1964). În sezonul 2009-2010 Oltchim Râmnicu Vâlcea a pierdut finala în fața lui Viborg, scor 52-60.

CUM S-A JUCAT

Gyor a preluat conducerea încă din startul meciului, iar din minutul 18 și-a dublat avantajul. La pauză însă, bucureștencele au intrat în avantaj, 13-12, după ce Gullden a marcat la ultima fază din 7 metri.
CSM a început partea secundă cu frâna trasă, însă de la jumătatea reprizei și-a dat drumul la joc și a revenit prin golurile lui Gullden și paradele senzaționale ale lui Grubisici. Finalul celor 60 de minute a fost de-a dreptul fabulos.
În minutul 59:39 Gyor a marcat din 7 metri prin Gorbicz și avea 22-21, dar time-out-ul antrenorului bucureștencelor Rasmussen a salvat situația și cu două secunde înainte de sfârșit CSM a marcat golul care a dus partida în prelungiri.Prima repriză suplimentară a fost un fiasco pentru noi, nereușind să marcăm vreun gol. În schimb, unguroaicele au înscris de două ori. CSM a revenit fabulos în repriza a doua a prelungirilor. Jucătoarele noastre au egalat din nou în minutul 9:50 dintr-un 7 metri și au terminat la egalitate 25-25, ducând meciul la aruncări suplimentare de la 7 metri.
La loviturile de la 7 metri, CSM a jucat fără greșeală, iar Pessoa a apărat fantastic. Bucureștencele s-au impus în final cu 4-1.
Isabelle Gulden, coordonatorul de joc al bucureștencelor, a fost cea mai bună marcatoare a Ligii în acest sezon, reușind 108 goluri dintre care 15 în marea finală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu