miercuri, 9 septembrie 2015

Un sirian care vindea pixuri s-a îmbogăţit de la câteva fotografii

Două fotografii postate pe rețelele de socializare au pornit o adevărată campanie umanitară în mediul virtual.
În imagini a fost surprins un refugiat sirian care vinde pixuri pe o stradă din Beirut, iar în brațe o are pe una dintre fetițele sale, care doarme. În mai puțin de o săptămână s-au strâns peste 150.000 de dolari pentru refugiatul sirian, în urma unor campanii online.

Cel de la care a început campania este Gissur Simonarson, fondator Conflict News, o platformă online unde sunt relatări din zonele de război.
Mai întâi s-a interesat cine este omul pe care l-a surprins în imagini, iar în doar două zile, după ce fotografiile au devenit virale pe Twitter, a aflat că îl cheamă Abdul Haleem al-Kader și este tatăl a două fetițe. Plecase din Siria împreună cu soția sa, însă aceasta a hotărât să se întoarcă în țară și să-l lase împreună cu cele două fetițe în Liban.
Sirianului nu i-a venit să creadă cât de mulți s-au interesat de viața sa. 
Acestea a mai povestit că a lucrat în Siria la o fabrică de ciocolată, însă s-a închis și nu a mai avut unde lucra. După ce a ajuns în Liban a încercat să se angajeze, însă nu a găsit niciun loc de muncă și s-a apucat de vândă pixuri pe străzi. Cu banii pe care ar urma să-i primească de la intenauți poate să înceapă o nouă viață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu