sâmbătă, 23 aprilie 2016

Eveniment, Sacile: Poezie și concert cu Claudiu și Maria Șarpe


Doamna profesor Carina Cesa Sava nu se dezminte și propune prin asociația pe care o conduce pentru acest an, în cadrul "Settimana della Cultura" din Sacile, un dublu eveniment: Lansare de carte cu autoarea de poeme Maria Șarpe apoi un concert cu muzicianul Claudiu Șarpe.
Astfel, duminică, 24 aprilie, în Italia, la Sacile, va avea loc de la orele 16.15, evenimentul cultural "Déja vu in biànco e nero", la Palazzo Ragazzoni 25, Viale Zancanaro,
când iubitorilor de poezie, prin poeta invitată de origine română stabilită în Olanda, Maria Șarpe (fostă Roibu), le va fi prezentată o ediție bilingvă, română și italiană, traducerea în limba peninsularilor fiind realizată de președintele Asociației socio-culturale române G.Enescu, respectiv profesor Carina Cesa Sava. 

Aceeași asociație este și organizator al evenimentelor mai sus amintite dar cu sprijinul primăriei din Sacile, în cadrul maratonului cultural anual, Settimana della Cultura, care durează o lună de fapt. 
Vor lua cuvântul arch. Paolo Tomasella și Carina Cesa Sava.
Imediat după aproximativ o oră, la aceeași adresă și prin urmare tot la Palazzo Ragazzoni, va avea loc concertul "L'intramontabile bolero" susținut de muzicianul Claudiu Șarpe, dealtfel soțul autoarei de poezie. Claudiu Șarpe locuiește în Olanda de peste 20 de ani și ambii soți sunt originari din Craiova.
Amiaza  dar și seara zilei de 24 aprilie se anunță de înaltă ținută culturală și muzicală iar comunitatea de italieni dar și de români este așteptată să-i cunoască pe cei doi soți în ceea ce fac ei cu pasiune și în cronologia mai sus amintită.
Alte articole despre poeta Maria Șarpe sau muzicianul Claudiu Șarpe, de același autor:
Claudiu Șarpe, concert de senzație în Belgia
Maria Șarpe, poeta frenezie din diaspora
Poeta Maria Șarpe, un răsărit de poezie
Clip despre alt volum al poetei: Miraje

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu